סיפורה של רשת המסעדות שהוקמה לזכר החייל שנפל בקרב
חלומם של חברי הילדות להקים מסעדה נגנז כשאחד מהם היגר לארה”ב, אך משחזר ארצה לאחר נפילתו של אחיו בקרב החליטו להנציח את זכרו דרך חלומו שלו – להקים בית קפה. התוצאה: רשת מסעדות מצליחה ושמה ‘קפה נמרוד’
מאת: אור חי (צילומים: מיטל סולומון)
דוד אייל ואהוד שגב, ילידי ראש פינה, מצאו דרך להנציח את נמרוד שגב שנפל במלחמת לבנון השנייה – ובו-בזמן להתפרנס בכבוד. בראיון למוסף ‘זכיינות’, מסבירים השניים כיצד לוקחים את השכול והופכים אותו ממקור של כאב לנקודת אור, שגם מביאה משכורת הביתה. ‘קפה נמרוד’ הינה רשת מסעדות שליבה פועם בנמל תל אביב. סניף הדגל שהוקם בנמל לפני 11 שנים הביא בשורה לענף המסעדות בישראל: לראשונה בהיסטוריה, הצליחו לשלב בין הנצחה ומורשת עם הגשמה עצמית לבין הצלחה פיננסית.

אהוד ודוד הם חברים מגיל אפס. מאז שהוא זוכר את עצמו, דוד ניהל מסעדות. כבר בגיל 12 התחיל למלצר, ובמהרה הפך למנהל משמרת והתקדם לניהול מסעדות. השניים חלמו מגיל צעיר מאוד לפתוח מסעדה ביחד, אבל אהוד עזב להתגורר בארה”ב והחלום נגנז. מלחמת לבנון השנייה שינתה את פני הדברים כשנמרוד שגב, אחיו של אהוד, נפל בקרב בעייתא א-שעב ואהוד חזר ארצה.
מיד לאחר המלחמה, לוהק אהוד לתוכנית הריאליטי הפופולרית ‘היורש’ בכיכובו של אורי גלר, וזכה במקום השני. “במהלך התוכנית הייתי עסוק מבוקר עד ערב בצילומים ולא היה לי זמן להתמודד עם השכול”, מסביר אהוד, “אבל ברגע שהתוכנית הסתיימה נהיה לי פתאום שחור בעיניים, והבנתי שאני מוכרח לעשות משהו עם עצמי כדי לא להידרדר לתוך הדיכאון המזמין כל-כך של השכול”.
ודוד ממשיך: “אהוד, איריס אשתו של נמרוד ואני ישבנו ושאלנו את ע

צמנו איך מנציחים את נמרוד. כמו בקסם, התשובה הגיעה משלושתנו כשאמרנו שנפתח בית קפה להנצחתו כי נמרוד תמיד חלם שיהיה לו בית קפה”. וכך נולד ‘קפה נמרוד’.
הנצחת המהות הישראלית
רבים יודעים שלהגיע לסניף הדגל זה אומר לעמוד בתור רק כדי לקבל שולחן, וכשהצמד הבין שלא ניתן להוסיף עוד שולחנות כדי להושיב סועדים מבלי לפגוע ברמת האוכל והשירות, הם החליטו שיש צורך בפתיחת סניף נוסף. מאז, כל סניף חדש שנפתח זכה להצלחה גדולה.
הצלחת הרשת מביאה למעלה מ-50 אלף סועדים לסניפים מדי חודש. ארוחת הבוקר הייחודית שהביאה את הגליל למרכז זכתה שוב ושוב בתארים ‘ארוחת הבוקר המפנקת ביותר בישראל’, ומכאן גם שמה המקורי – ‘כפרית פינוקים’. השנה בחר אתר המסעדות המוביל Rest את קפה נמרוד כאחד מ-10 בתי הקפה הטובים בישראל.
בזכות ההצלחה האדירה נפתח הסניף השני ברחוב אבן גבירול, מיד אחריו נפתח סניף במתחם שרונה, והחודש נפתח הסניף הרביעי – הפעם בצפון, במתחם ‘אגמון מרקט’. הסניף הצפוני עובד ללא הפסקה כבר מיומו הראשון, ואנשים עומדים בתור כדי ליהנות מהטעם הגלילי ש’הגיע הביתה’.
“כחלק מצמיחת הרשת, אנחנו מחפשים זכיינים שיהפכו להיות חלק בלתי נפרד מהמשפחה”, מרחיב דוד, “להיות זכיין בקפה נמרוד זה משהו אחר – זה לא עוד עסק שפתחת. מדובר בהנצחה של המהות הישראלית שלנו. זה לקחת את הזהות הישראלית למודת-השכול ולתרגם אותה לעסק שמביא ללקוחותיו שמחת חיים. בפינת ההנצחה בכל סניף יש תמונה של נמרוד ז”ל, ומתחתיה פתגם שנוספה לו מילה רבת-משמעות בסוף: “במותו ציווה לנו את החיים. הטובים”.
מהו לדעתכם סוד ההצלחה של הסניפים שלכם?
אהוד: “מאחר שהפכנו לרשת ממש לאחרונה, אנו משקיעים המון בכל סניף חדש והזכיינים הנבחרים זוכים לליווי צמוד ואישי ישירות מאיתנו. אני מאמין שזהו סוד ההצלחה של כל סניף וסניף”.
דוד: “מאחר שהרשת גם מנסה להתרחב בצורה ידידותית, לא בניסיון חסר-מעצורים להרוויח על-חשבון הזכיין, עלות הקמת כל סניף היא מינימלית יחסית לרשתות אחרות והרווחיות אדירה”.
ליווי הזכיינים אצלכם הוא צמוד ואישי יותר מרשתות אחרות. למה?
אהוד: “קפה נמרוד היא רשת משפחתית עם קונספט מאוד שונה ממה שמכירים. הנצחה דרך מסעדה, של חייל שנהרג במלחמה, היא רעיון שונה ולא סטנדרטי. איננו יכולים להרשות לעצמנו שסניף שלנו ייכשל, מאחר שזה ישליך מיד על הרשת כולה ועל כל מתווה ההנצחה. ההצלחה של כל סניף גדולה בהרבה מסתם הצלחה של בית עסק. אנחנו רוצים שמורשת החיים הטובים של נמרוד תצליח להשריש את עצמה בערים רבות ברחבי המדינה”.
איך קרה שזכיינים רבים קיבלו מכם תשובה שלילית?
דוד: “זה נכון שהיו מספר זכיינים שלא התאימו לנו. אנחנו לא מקבלים כל זכיין מהסיבה הפשוטה שזכיין עבורנו הוא בן-משפחה. אנחנו מבינים שכל אחד שמקים סניף של קפה נמרוד הופך להיות במידה מסוימת מייצג של מורשת ההנצחה של נמרוד, ולכן אנחנו בוחרים בקפידה כל זכיין; וכהחלטה אסטרטגית מקימים אך ורק סניף אחד או שניים בשנה. כלומר, רוב האנשים שירצו לפתוח סניף יאלצו לחכות זמן רב, אם לא יפעלו מהר. כרגע, מתוכננים שני סניפים נוספים בראשון לציון ובאשדוד. זכיין אחד כבר נכנס לתמונה, והרשת מחפשת זכיין שני. אולי זה יהיה אחד מקוראי דה מרקר?”…
אם כך, מה צריך לעשות כדי להיות זכיין שלכם?
אהוד: “קודם כל, צריך לקבל החלטה. מי שביקר אצלנו באחד הסניפים והרגיש ש’זה זה’ – כבר עבר את השלב הראשון”.
דוד: “הדבר השני הוא הון ראשוני, כמובן. לא צריך מיליון דולר, אבל אלף שקל לא יספיקו. צריך לדעת שקפה נמרוד זה מה שאתה רוצה לעשות בחייך, ושאתה מאמין בדרך ובהצלחת המותג. ואז, כל שנותר לעשות הוא לגשת לאתר האינטרנט שלנו, ללחוץ על כפתור הזכיינות ולמלא את הפרטים. אנחנו נחזור למי שייראה לנו מתאים ונזמין אותו לפגישת היכרות. מי שמעוניין, כדאי שייצור קשר כבר בימים הקרובים כי ממש בקרוב נסגור לגבי שני הסניפים של השנה הנוכחית, וחבל שיישאר בחוץ”.
+++
יש מעט הזדמנויות עסקיות שמוכיחות את עצמן שוב ושוב, וכשכבר רואים הזדמנות כזו – חבל לפספס אותה. ב-10 שנות קיומה, הצליחה קפה נמרוד לבסס את מעמדה כרשת מסעדות ייחודית, שונה ובעלת מסר לעולם: כאב לא יכול להפוך לשמחה, אך הוא יכול להביא שמחה לאחרים אם רק מכוונים את האנרגיות למקום הנכון. מי יהיה הזכיין החמישי של קפה נמרוד? חמסה חמסה… את זה נדע רק בשנה הקרובה.
לפרטים נוספים אודות זכיינות בקפה נמרוד הקליקו כאן או התקשרו למנכ”ל הרשת חן 054-257-9303